Homepage > Blogg > Helgen som alla väntar på!

Helgen som alla väntar på!

Då var det äntligen dags igen! Helgen som alla yogisar & yoginis väntar på skall komma – YOGA GAMES 2012!

Förväntansfull, exalterad, glad, pirrig, längtan, ivrig – många var känslorna som fyllde hela kroppen & sinnet när jag satte mig i bilen fredag 18 maj för att bege mig till Göteborg och det stora yogakonvent som hade premiär förra året, då jag givetvis oxå var på plats 🙂

3 dagar fyllda av helt otroligt mycket yoga, magiska yogainspiratörer från olika delar av världen, workshops, föreläsningar mm och ett myller av underbara människor som alla brinner för en och samma sak! YOGA och allt det fantastiska man kan göra med en människokropp förenat med ett närvarande sinne.

Det blev dessutom ett kärt återseende av många kära bekantskaper… några som jag utbildat mig med för några år sedan, några som jag träffade förra året under YogaGames 2011 & givetvis så ledde det till många nya goda vänner.

När man samlar så många yogisar & yoginis på en och samma plats så är det plötsligt glasklart – Yogans betydelse ”Att förena” – så mycket kärlek och glädje på en gång!

Man kan välja om man vill vara där hela helgen fredag – söndag, bara en dag eller enstaka klasser för den som lämpligtvis bor i Göteborg och inte hinner med någonting annat.

En Yoga-Junkie som jag själv vill ju naturligtvis suga ut allt det gottaste ur yogakaramellen & vara där så mycket som möjligt 🙂

I år hade jag dock en liten detalj att ta hänsyn till, min gravida mage i 6:e månaden 🙂
Detta gjorde att jag faktiskt ”bara” var där lördag och söndag…

Fredagen är mest till för yogalärare egentligen som jag själv så det hade varit roligt. Då är det ett par workshops under dagen som man har möjlighet att delta på som för en yogalärare är oerhört intressant och matnyttigt och ger massor av inspiration.

Jag valde att komma dit fredaglunch, installera mig på hotellet och koppla av under kvällen och ladda!
Tok-ladda inför 2 dagar med helt suveräna upplevelser!

Det absolut skönaste är att bo på Gothia Towers där konventet äger rum, att ha nära betyder massor efter en dag med 8-9 timmars yogapractice, jag lovar 🙂
Så det fick det givetvis bli för mig även i år & innan jag lade mig fick det naturligtvis bli den obligatoriska Lyx-räksmörgåsen

LÖRDAG MORGON:

Incheckning och sååååå kan äventyret börja!

5 klasser per dag, varje klass mellan 75-90 minuter. Totalt 4 st jätte salar som rymmer hundratals människor så du kan tänka dig vilken super härlig energi!

Det gäller att försöka planera sin dag, det går si så där då det nästan är så gott som omöjligt att välja klass… så tar man det som man tror är bäst utan att tänka på hur klasserna ligger och de ligger väldigt tätt kan jag säga.
Under lördagen hade jag tydligen lyckats vara lite smart och fick faktiskt nästan en hel timmes paus en gång, perfekt om man tänkte äta något under dagen, dricka eller gå på toaletten. Små bestyr som hamnar extremt långt ner på prioriteringslistan en helg som denna kan jag säga så det var något man gjorde av bara farten den lilla stund man hade.

Jag själv prioriterade annat under min paus – nämligen att ta hand om mina yogafötter 🙂

På plats finns nämligen även olika typer av montrar, bland annat ett ställe där man så lämpligt kunde få en stunds zonterapi! Lovely!

En lavendelpåse över ögonen senare och fröken Gustafsson var borta för omvärlden i 20 minuter 🙂
Det var ljuvligt!

9 härliga yogatimmar senare så hamnade fötterna här i stället:
Högt upp på väggen i ”Viparita Karani” – style, endast det bästa åt trötta svullna fötter
Och en god natts sömn för att ladda inför söndagen och 9 timmar till 🙂

SÖNDAG!
Lite mör & lite stel till en början, men ändå en ljuvlig känsla. Kunde knappt vänta att få rulla ut yogamattan igen och börja dagens äventyr:

Planeringen inför söndagens alla klasser hade inte varit lika klok såg jag… 15 minuter mellan varje klass Puh! En utmaning som heter duga.
Jag har inga som helst problem med att äta innan träning så det blev en rejäl frukost för att ladda. Kände att jag både ätit & druckit på tok för lite under gårdagen men det kände jag ju inte under tiden, då njöt jag ju bara!
Hur jag skulle få ihop det idag var en gåta, men en angenäm sådan!

Jag hade några favoriter sen förra året som jag definitivt och helt utan tvekan bokade in mig på även detta år. Bland andra underbara Katy Appleton från London som gav mig ett sånt lyft och enorm inspiration & insikt förra året.
Till min stora besvikelse så fick hon förhinder i sista stund och kunde trots allt inte komma i år.

Johanna Andersson gjorde ett jätte fint jobb att ersätta henne:

Bilden ovan: Cat Alip-Douglas som guidade oss genom en helt makalös Jivamuktiyoga! Älskade varje sekund av det!

Jag fick en ny favorit i år & det var under den mest makalösa fantastiska meditation jag någonsin upplevt tack vare den helt underbara
Guru Dharam Khaisa ”Meditation to Awaken the Inner Self”
Tårarna rann på de allra flesta efter dryga 90 min…

För de som hade längre pauser så fanns det även underhållning på plats, stämningen var fenomenalt god 🙂

Jag fick även en helt ny yogaupplevelse utöver det vanliga!
Ari Halbert guidade oss igenom 90 min Kula Flow och det var bland det mest häftiga jag någonsin upplevt. Med en helt otrolig finess och lugn fick han oss alla att göra saker med kroppen som jag inte trodde var möjligt.

Bebisen i min allt större mage njöt för fullt. Det var endast i Savasana som den började yoga själv där inne så magen rörde sig vilt 🙂

Bilden ovan: Ari Halbert – en stor anledning till att besöka NewYork inom snar framtid!

En av de största anledningarna till att vi nog alla återkommer till Yoga Games år efter år och kommer fortsätta göra det så länge han kommer tillbaka är ingen mindre än den makalösa David Regelin & hans Vesica Practice.

Det går inte att med ord beskriva hans sätta att ta sig an hundratals yogisar, hans sätt att röra sig & få oss att röra oss!
Hur han använder orden och gör det helt magiskt:

Upplevelserna denna helg var många och otroligt starka.
Att bara få gå in i den där yoga-bubblan och låta sig helt & totalt absorberas av energier, utmaningar, kärlek, spännande möten med både sig själv och andra… obeskrivligt, oslagbart och fullkomligt underbart….

Tiden går alldeles för fort… efter totalt nästan 18 timmars yogapractice av alla de slag och jag menar verkligen alla de slag… skratt, tårar, gemenskap så var det sen dags att sätta sig i min lilla YogaFlow bil och beta av 50 mil tillbaka till Stockholm, Täby och min alldeles egna underbara lilla värld i YogaFlow studion.

Inspirationen som fyllt mig under dessa fantastiska dagar tar jag med mig i kropp, själ, sinne och minne för att kunna dela med mig av till er alla i YogaFlow Studion.

Pyttsa ut det lite här och lite där, på workshops, mindulness helger och inte minst 2013 års yogaresa till Algarevekusten i Portugal 🙂

Många fler äventyr väntar!

Och vill du nu inte missa detta tillfälle nästa år igen så passa på att boka in 24-26 maj i almanackan, får då mina vänner…. då är det dags igen!

Kommentarer

 1. Av Petra den 19 juni, 2012 kl 9:17 e m

  Visst är det alldeles underbart där. Om inte innan så ses vi 2013.
  Hade dock varit kul att ses innan, Kram Petra

 2. Av Malin den 21 juni, 2012 kl 10:34 f m

  Åh jag hoppas vi ses inom ett år!! det känns alldeles för sällan.
  Det var fantastiskt roligt att träffa dig & alla andra igen, vi får styra upp något före maj 2013 🙂 Men visst har vi något alldeles underbart att se fram emot oxå! Varm kram!

 3. Av Liselotte Bohlin den 19 juni, 2012 kl 10:05 e m

  Nästa år åker jag med!

 4. Av Malin den 21 juni, 2012 kl 10:32 f m

  Härligt Liselotte, det blir toppen 🙂

Lämna en kommentar