Homepage > Blogg > Beroende…

Beroende…

Jag har äntligen fått en ny dator… till mitt stora förtret så gick min gamla dator sönder för några veckor sedan, en rejäl krasch. Den lät som en helikopter på en startplatta redo att lyfta men sen kraschade den och med kraschen så försvann en liten del av livet av någon underlig anledning.
Hur blev det så?
Hur blev jag så beroende av en dator?

Men beroende är jag. Helt klart. Vare sig jag vill det eller inte och det är väl så det är med beroenden… man vill inte men är det ändå…tvångsmässigt..på nåt vis.
Det har gjort mig super frustrerad, på något sätt som om blodtrtycket höjdes igen och tålamodet började tryta med allt i största allmänhet. För jag visste att jag kom efter med allt!  Allt som hade med datorna att göra kom jag efter med. Mejl, blogg, hemsida mm

Jag har haft högt blodtryck förut under flera år. Det visste du nog inte men jag åt faktiskt till och med tabletter för högt blodtryck… så på ett sätt kan man ju säga att jag var beroende av det med. Beroende av tabletter för att inget skulle hända mig pga blodtrycket. Det var verkligen högt!
Men så hände något annat… gissa vad!
Jo jag kom djupare in i yogan, och började meditera. Man brukar ju säga att man inte ska ersätta ett beroende med något annat men i detta specifika, speciella, något annorlunda fall så är jag beredd att påstå just det.

För plötsligt så sänktes blodtrycket och höll sig så stabilt att jag kunder ersätta tabletterna med annat.
Närvaro!

Jag har nu inga problem med att erkänna att jag är YogaBeroende!
Helt klart beroende av yogan på alla sätt och vis.  Som vilket uppåttjack som helst så har yogan letat sig in i mina ådror och får mig att känna mig levande och många fall helt uppfylld!
Uppfylld av vad?
Uppfylld av liv, prana, livsenergi kalla det vad som helst!
Nu måste här tilläggas och understryckas med rött att jag aldrig i mitt liv varit beroende av något skadligt i form av drogere eller nikotin eller något annat utom möjligtvis choklad…och glass… men förutom det så är det nog bara yogan som har påverkat mig så och gett mig det rus som jag ständigt vill befinna mig i!

Mitt namn är Malín och jag är Yoga-holist!

Mina höfter får abstinens om jag inte ger dem några minuter i Eka Pada Rajakapotasana om dagen…
Ryggen protesterar om jag inte får njuta av att komma upp i Urdhva Dhanurasana… eller rotera runt i Ardha Matsyendrasana 2. Till och med att krångla mig in i Gomukhasana kan jag längta efter och hur knäppt är inte det 😉

Men såna är vi, vi yogaberoende yogisar och yoginis som finner lugnet, tillfredsställelsen och livsenergin på mattan!
Och värre saker kan man väl vara beroende av gissar jag…
Som till exempel datorer eller droger eller något annat på d som säkert är skadligt.
Det enda som kan pajja ur i yogan är ju knän och axlar till exempel,  men det är ju en världslig sak så länge jag får yoga och känna mig levande!
Att uppleva flowet som om kroppen vare sig  har början eller slut, att allting går i ett och man kommer ett steg närmre Samadhi…

Mitt namn är Malin – och jag är yoga-holist!

Lämna en kommentar