Homepage > Blogg > Relationer…

Relationer…

Fråga: hur kommer det sig att de relationer som borde vara de mest självklara, de enklaste och minst komplicerade är de allra svåraste och som kan göra mest ont?

Hur kommer det sig att den allra mest kärleksfulla relation lika snabbt som den kom….lika snabbt kan dö ut?

Familjen som borde vara den mest självklara & trygga relation man kan ha, människor som ska kännas nära, kan kännas så långt borta fast de finns intill?

Relationen till sig själv borde vara ren, sann och ärlig, älskvärd och självklar…men hur är det egentligen med det?

Vilka relationer är du omgiven av? Vilka relationer får dig att må bra och vilka stjäl din energi?

Och vad har du för relation till dig själv och din kropp?

Inte helt lätta frågor, som säkert har svar som varierar med tiden, men som ändå stundtals kan vara bra att fundera på.

Vi är ju omgivna av mängder av olika relationer, inte bara till människor, husdjur till exempel…
Tänk om du bara skulle omge dig av människor som får dig att må bra! Som fyller dig med energi och som hjälper till att boosta dig med självkänsla och värme!

Jag har faktiskt en sån relation och här om helgen så var jag till de småländska skogarna för att besöka henne, den kvinna som jag lärde känna för ca 16 år sedan. Under rätt sorgliga omständigheter korsades våra vägar och jag fick en vän för livet. Hon har alltid varit min hjälte som tagit mig under sina vingar och vi har massor gemensamt. Lugnet i det andliga, änglarnas skydd och en tillit till Universum (även fast jag kan tvivla ibland när livet känns hopplöst svårt). Det kan gå lång tid mellan gångerna då vi ses men vi vet att den andra finns där och genom tanken så finns värmen och tryggheten.

Hon gjorde mig en drömfångare, det fanns en tanke bakom varje fjäder och invävda kristall, till och med en ängel fick jag, men det var inte bara det jag fick med mig hem denna gång. Jag fick med mig så mycket kärlek och en säck med värme som räcker länge och en trygghet i att alltid ha ett andra hem att komma till när livet hinner ikapp.

Hon är lite som yogan… Min relation till yogamattan har sannerligen förändrats på vägen och den har förändrat mig. Förändrat mig som tänkande och förändrat mitt sätt att se på och kunna använda min kropp. Lika väl som jag kan längta tillbaka till de småländska skogarna kan jag längta till yogamattans trygghet och de fantastiska resor jag gjort och hela tiden gör på min matta.

Jag vet inte vad du har för förhållande och för relation till din yogamatta, men för mig är det ett ständigt äventyr, en ständigt pågående utmaning och med sann upptäckarglädje tar jag varje tillfälle till att utvecklas. Ibland vill inte kroppen som jag vill…då får mantrat bli acceptans, men hur lätt är det alla gånger? Det vet alla som försökt att man kan bli frustrerad för mindre haha… men då blir man prövad i att ha en god relation till sig själv och ett förlåtande sinne till att kroppen inte alltid gör som man önskar.

Men det finns gånger och det gäller de allra flesta gånger, som relationen mellan kropp, sinne och yogamatta förenas, då allting går i ett, där man på något magiskt vis likt Universum vare sig har början eller slut….då kan man inget annat än att vara ödmjuk inför livet. Värdesätt dina relationer som ger dig styrka och kraft. Vårda dina relationer som får dig att må bra! Gör nånting fantastiskt av relationen till dig själv. Älska dig själv och du kan älska andra och på så sätt alltid vara omgiven av kärlek… en säck med kärlek som räcker länge…

Kommentarer

  1. Av TIna Nevin den 13 februari, 2011 kl 10:43 f m

    Malin! Tack för din blogg! Du besitter så mycket visdom inom din vackra kropp och jag är tacksam att våra vägar har mötts. Du är en sann läromästare idag och även om vägen dit varit och många gånger fortfarande är fylld av sorg, smärta och utmaningar så finner du utvägar och lösningar på problemen. En god egenskap som jag beundrar och jag ser också glädjen och kärleken du tar emot. Du är en sann vän och en del av min familj och jag ser fram emot att en dag göra en resa på yogamattan med dig som guide. Du får mig att må bra! Kramar Tina

Lämna en kommentar