Homepage > Blogg > Sätt färg på din palett!

Sätt färg på din palett!

Ta ett djupt andetag… ett nytt år har ganska precis börjat och vad som helst kan hända. Hur började ditt 2011? hur har de första 26 dagarna på detta nya år varit för dig och vad har de gjort med dina andetag? Precis just nu, är de djupa? grunda? lätta, ytliga? befinner de sig i magen eller bröstkorgen?.. ingenting är rätt eller fel, bara notera helt förutsättningslöst om kanske du kan förnimma en liten rörelse av andning någonstans bak i ryggen eller uppe vid nyckelbenen.

Har du möjligtvis någonting kvar från 2010 i dina andetag just nu?

Finns det några gamla intorkade färger kvar på paletten från 2010 som liksom flutit ihop och där konturerna försvunnit…?

Det är dags att börja om på nytt! Ett helt nytt år med nya färger och tydliga konturer ligger framför dina fötter och bara väntar på dig!

Använd andningen till att rensa, bort med allt som hänger sig kvar precis som ett envist Karlssons klister på paletten. Använd andetagen till att skrapa bort den där ytan på paletten som gör att det blir svårt att öppna upp.

Ska du måla om där hemma så krävs en bra grund för att färgerna ska fästa, hålla och inte flyta ihop i en enda odefinierbar klet på väggen.

Detsamma gäller livet! Med en bra stark ren grund så kan du handlöst kasta dig rakt in i hjärtat på 2011 och våga saker du kanske hittills bara gått och drömt om. Och går det åt skogen så märker du det, men du har i alla fall en fast grund att falla tillbaka på. Du har allt att vinna!
Du kan börja på yogamattan! Hitta en härlig grund i dina fötter. Vi står längst fram på mattan i tadasana och skapar vårt eget rotsystem som gör att vi står hur stadigt som helst genom att pressa ner fotens alla fyra hörn. Fotvalven lyfter och benen är starka! Hela tiden andas vi, bort med all gammal färg.

Efter 8 solhälsningar är kropparna varma och paletten så gott som ren. Dags att börja skapa! Dags att börja ta form, hitta konturerna och flöda oss igenom ett hav av färg! Och på tal om hav så brusar ujjaiyandningen meditativt i salen. Vår så kallade havsandning leder oss in i asanas med tydliga konturer och alla har de olika färger, färger som glöder då fokus idag ligger på de stående positionerna som ger oss kraft och energi. Virabhadrasana A och B och vi fångar solen. Parivrtta parsvakonasana och trikonasana, ja allt går i ett. Vi kliver rakt in i det okända, vågar släppa taget i balanspositionerna för vi vet att nu har vi grunden att falla tillbaka på och en lättsam trygghet råder…

När sen vilan närmar sig nästan 90 min senare och vi ligger i supta baddha konasana så är vi sårbara… att öppna upp kroppen så är sårbart, men vi gör det. Med handflatorna uppvända mot taket, en symbol för öppenheten känner vi grunden mot mattan.

Känn att du vågar möta människor och detta nya år med en öppenhet inför det det okända. Visst är det läskigt och skrämmande många gånger, vi kan ju göra oss illa. Andra människor kan ju såra oss.

Men du har allt att vinna!

I viparita karani så släpper du den fasta trygga marken du haft under fötterna och benen är rakt upp och ner! Och du vilar i det! Denna fantastiska känsla av att fast än marken försvinner under fötterna ibland, för det kommer den att göra, så har du även där en grund, i dig själv så vet du att du klarar det.

Savasana…vi vilar på en ny grund och kroppen smälter ut på mattan, lugn och avspänd.
Du behöver inte längre kraften från dina bandhas eller energin från din ujjaiy, nu vilar kroppen i detta hav av färger som börjar ta form, en känsla av att vara hel infinner sig och du känner konturerna igen.

Kommentarer

 1. Av Gizella Pethö den 28 januari, 2011 kl 10:17 e m

  Ljuvligt att läsa dina filosofiska tankar och känslor. lagt in dig som mina favoriter.

 2. Av Malin den 1 februari, 2011 kl 5:06 e m

  Varmt tack Gizella, så glad jag blir! Det känns fint att höra att min ständigt grubblande och fundersamma hjärnas filosofiska tankar mottas så väl 🙂 Det gläder mig! Kanske möts vi på yogamattan en dag 😉

 3. Av Gizella den 12 februari, 2011 kl 8:18 f m

  Hej igen Malin.
  blir lite nyfiken och har lite frågor jag tänkte beta av…
  Hur gick det med hyresvärlden?
  Är du fortfarande på shakti varannan söndag? bor ju på den sidan av staden…

  fortsätter läsa dina filosofiska tankar så länge..

  må gott!

 4. Av Malin den 12 februari, 2011 kl 4:26 e m

  Hej Gizella, oj oj många turer har det blivit! En fuskmäklare försökte lura mig på 135 000 kr! så det höll på att gå galet. Men föreningen och styrelsen har godkänt YogaFlow med ett enhälligt JA så det känns toppen och på måndag får jag förhoppningsvis skriva kontrakt. Håll tummarna!
  Jag fortsätter att köra ViryaYoga 1-2 på Shakti varannan söndag som tidigare. Söndag om 1 vecka så kör jag nästa gång 🙂
  Varmt tack för ditt trogna läsande, din omtanke och ditt engagemang!
  Kram Malin

Lämna en kommentar