Homepage > Blogg > Du är unik!

Du är unik!

Har du liksom jag hört det sägas att det inte finns två snöflingor som ser likadana ut, att det inte finns två snöflingor skapta på samma vis, att varje snöflinga är unik?
Tanken slog mig idag när jag drog upp persiennen och fylldes av barnslig ”Landet Narnia-känsla” när jag såg ut genom fönstret & såg alla de enorma snöflingorna som yrde ner från en fantastisk vinterhimmel. Stora, fluffiga, vackra, miljarders miljontals snöflingor som dansade runt i luften och ingen, inte en enda såg ut som någon annan!
Tanken var på nåt sätt häpnadsväckande och av någon anledning så kände jag mig glad!
Jag inbillar mig att vi nog ibland måste påminna oss om vårt unikum! Det unika faktum att vi existerar och finns på denna jord i denna värld. Att få unna oss att känna att även vi, var och en utav oss faktiskt är unika. Att det inte finns någon som Du och att det är värdefullt. Att Du är värdefull!
Att varje stund och varje andetag faktiskt är unikt även det. Hur ofta gör vi inte saker och ting per automatik? Åker bil, yogar, kramar om varann…saker och ting blir så lätt slentrian… vi tänker inte längre på hur värdefullt varje tillfälle är, hur fantastiskt det är att faktiskt få finnas till!
Något som ju skiljer oss från snöflingorna är att vår livstid är aningen längre, tack och lov! Men titta upp mot himlen, se hur de dansar omkring där uppe, lyckliga, glada, Landet Narnia-mysiga. Där finns ingen tid för slentrian inte, de virvlar glatt runt tills de landar någonstans och förhoppningsvis är det tillräckligt kallt på snögubbens huvud tills de smälter och blir till vatten….
Hur lever du ditt liv? Tillåter du dig att vara i din Landet Narnia-känsla? Är du helt och fullt i varje stund? Kan du stanna upp i julträngseln på stan & känna dig speciell mitt i vimlet? Glöm inte bort dig själv på önskelistan i jul, bli inte till vatten… Titta upp mot himlen…Virvlar du?

Lämna en kommentar