Homepage > Blogg > Rent bland all renhet….

Rent bland all renhet….

I yogans värld hamnar vi då vid Visuddha chakra… det blå hjul som när det snurrar fritt och blir stimulerat öppnar dörren till vår inre rikedom! Det sitter vid halsgropen och väntar på att kommunicera med oss.
Sittandes på yogamattan för att landa inför en stund då jag har möjlighet att fokusera på nuet, kommunicera med mig själv, lyssna på kroppen och röra mig därefter, så lägger jag all fokus på visuddha chakrat och bara andas, lugna mjuka följsamma andetag, lyssnar på vart andetagen befinner sig, hör vad de har att säga mig.
Så småningom flyttar jag ner andetagen från näsan, långt ner till visuddha chakrat och med ens börjar andetagen ljuda som havets brusande vågor. Ett mjukt ljud som kommer långt nerifrån svalget och fyller mig med värme, inifrån och ut. Därmed har jag väckt min ujjayi. Andetagen som får bli min mentala vägvisare genom yogastunden, brusande, väsande, lugnande…
Vår andning kommunicerar ständigt med oss. Om vi bara är uppmärksamma och lyssnar så kan vi höra när vi blir stressade, glada, arga, ledsna, upphetsade, trötta…bara andetagen säger oss det mesta om hur vi mår. Frågan är som sagt, om vi lyssnar?
Det renaste bland rena.. sann och ärlig kommunikation med oss själva gör att vi utan att behöva tänka på det, kommunicerar ut en helt annan energi gentemot andra. Kan vi hålla dörren på glänt in mot våran inre rikedom, sann, ren… så syns det på oss utifrån och vi får tillbaka samma härliga, ärliga energi!
Visuddha chakrat handlar alltså om kommunikation, tala, höra, lyssna… att hitta sin egen inre röst och att följa den!
Jag följer kroppens röst och flödar mig igenom ett härligt yogaflöde och låter andetagen leda vägen.
Nästan 90 min senare avslutar jag med att stå länge i sambala sarvangasana, halasana, karnapidasana och uttana padasana som alla stimulerar Visuddha chakrat, får hjulet att snurra, lysande blått och håller dörren öppen…ständigt på glänt in till min egen inre rikedom!

Lämna en kommentar