Homepage > Blogg > Tankar om tid…

Tankar om tid…

Så drog vi tillbaka klockorna 1 timme och fick plötsligt något vi har bestämt oss för att kalla vintertid.
Vad är egentligen vintertid? och eftersom vi av någon anledning bestämt oss för att ändra tiden så måste vi ju ändra tillbaka den efter några månader. Ja då tar vi och så vrider vi fram klockorna en timme, vips så har vi sommartid!
Sommartid…Vintertid… allt detta ståhej om något som egentligen inte existerar! Nej just! Tiden existerar faktiskt inte!
Tiden – är något vi människor bara har hittat på för att ha något att hänga upp saker och ting på. Tiden – finns egentligen inte!
Tänk att vi ägnar så mycket av vår egen tid till något som egentligen inte finns. Att vi låter det bli en sån stor del av vår vardag – något som egentligen inte finns!
Ändå är det nästan allt vi pratar om! Tiden!
Vi har inte tillräckligt mycket av den! Vi hinner inte med våra vänner, våra familjer, knappt oss själva för vi har inte tillräckligt med tid!
Vi stressar på morgonen, vi skyndar till jobbet, det är viktigt att vi kommer på tid! Sen måste vi hem i tid för hinner vi inte ut i trafiken i rätt tid så blir vi sittandes i köer och det har vi inte tid med!
Och tiden går….hela tiden så går tiden..och ju äldre vi är så visst känns det som att tiden inte bara går, utan den går dessutom fortare också! Hur ska vi hinna med allt?
Det är viktigt att vi äter med rätt tidsintervall, det mår vi bra av. Jo men visst finns det bra saker med tiden, vi vet när vi ska äta, gå upp, se vårt favoritprogram på TV, när vi ska gå och lägga oss. Vi vet när affärerna stänger och vi har ju något att hänga upp saker och ting på… ”bara en vecka kvar, sen så!…”
”om bara tiden kunde gå lite fortare så klockan blir åtta för DÅ!….”
Den finns dagar då man önskar att tiden bara ska gå….allt blir en enda lång evinnerlig outhärdlig väntan på att tiden ska passera. Under tiden man väntar går det knappt att fungera och plötsligt inser man att mitt under all denna väntan på att tiden ska försvinna så pågår livet. Här och nu! Inte sen, inte nyss, utan exakt precis i denna stund just nu!
Det finns stunder då man önskar att tiden ska stå stilla…härliga, ljuva, underbara stunder då man blundar och tänker att nu…vill jag att tiden ska stanna….exakt, precis i denna stund just nu vill jag vara…för alltid!

Lämna en kommentar