Homepage > Blogg > Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Hur många gånger har man inte ställt sig frågan: ”Men vad var det som hände egentligen?” En gång när jag kom körande i min lilla röda bil & skulle till affären så svängde jag in där jag alltid brukar men i samma stund som jag svänger så ser jag att det plötsligt är en skylt som säger enkelriktat! Där får jag ju inte köra in! Vad var det som hände??
Saker och ting händer. Förändringar sker, vare sig vi vill det eller inte. Frågan är om vi vill vara de som måste undra, när hände detta? eller vill vi vara där när det händer? För att kunna uppleva livet och oss själva, vara med i förändringarna så måste vi också lära oss att leva här och nu!
Yogan hjälper oss med detta. Det är ju så fantastiskt, genom att följa det som alltid befinner sig exakt, precis i denna stund….just nu….andetagen! så är vi närvarande i varje sekund!
I denna hektiska värld som vi alla deltar & lever i. Det som räknas är prestation, vi är målinriktade och det är bra. Man ska ha ett mål, det tycker jag är bra:-) Men är vi för målinriktade att vi bara tar oss från punkt A till punkt B så missar vi ju allt!
Då ser vi inte att löven börjar skifta färg, från grönt till gult, från gult till orange, från orange till den klaraste röda…vi märker inte att löven faller från träden, vi hör inte hur det prasslar kring fötterna när vi går längs vägen..plötsligt är det bara vinter! Vad var det som hände…egentligen? Vi vill ju inte missa en hel årstid, förändringen som sker när hela naturen ändrar färg.
Om vi lyckas vara närvarande, leva i stunden, ta vara på nuet så tror jag även att det är lättare att undvika de förändringar som vi inte vill ha.
Om vi uppmärksammar varandra, ger kärlek varje dag, tänker goda tankar och tar hand om det vi har just nu och inte lever sen! Det är då vi har chansen att uppmärksamma eventuella förändringar, om saker och ting börjar ta en riktning dit vi inte vill gå – då har du även möjligheten att gör de förändringar som behövs för att kunna få det som du vill ha det. Du har faktiskt möjligheten att kunna välja ditt liv, precis som du vill ha det.
En inte helt bara rakt igenom härlig tanke, även lite skrämmande, att vi faktiskt kan påverka så mycket själva – skapa vår egen förändring!

Lämna en kommentar