Homepage > Blogg > Tänk inte på en rosa elefant!

Tänk inte på en rosa elefant!

Vad tänker du på? Chansen är rätt stor att du tänker på just en rosa elefant:-)
För att kunna få det vi vill ha så måste vi försöka utesluta ordet ”inte”. Precis som du säger till ett litet barn att inte hoppa i vattenpölen, så är det ju självklart att barnet plumsar rakt ner i vattenpölen. Så funkar det, lagen om attraktion!
Tänker du negativa ”inte-tankar” så är det precis vad som händer & tro det eller ej men det funkar åt andra hållet med, tack och lov.
Lev som om du redan har fått det du önskar! Lämna plats för saker som du vill ska ske i ditt liv! Och kanske börja med de små sakerna.
Bort med alla ”oh tänk om jag hade en sån där” eller ”jag önskar jag finner den stora kärleken” och börja i stället leva som om det redan var så. Skapa utrymme. Sov på ena sidan sängen, lämna plats för en handduk till i badrummet osv…annars stänger du dörrar och möjligheter för att det ska bli så.
I yogan skapar vi utrymme genom att bland annat andas.. drar in kraft mot mitten och expanderar ut! Hur häftigt som helst! Varje inandning gör oss lite längre, vi skapar plats genom längden och kan ta med oss den in i en skön bakåtböjning eller krama om kroppen inifrån i en härlig vridning! Genom att lämna plats och skapa utrymme för det vi vill ska ske med, i och utanför kroppen finner vi att möjligheterna är oändliga och att det faktiskt inte finns någonting som vi inte kan göra! 🙂

Lämna en kommentar