Homepage > Blogg > När skrev du ett brev…?

När skrev du ett brev…?

Skickade du flaskpost när du var liten? När skrev du ett vanligt handskrivet brev senast? Det är nästan så att det har gått så långt att man kan ställa frågan; när tog du upp telefonluren och ringde någon senast?
Hur kommunicerar vi egentligen med varandra? och med oss själva?
Idag är det lika vanligt med sms-tumme som med golfarmbåge….
På yogamattan lär vi oss att kommunicera med oss själva. Det är viktigt… för när kroppen talar till oss så behöver vi lyssna!
Det är inte ofta i det dagliga livet utanför yogamattan som vi faktiskt lyssnar, inte på kroppen, inte på själen..men i yogan har vi chansen att snappa upp ett och annat viktigt budskap.
Blev man utbränd på 1700-talet? på 1800-talet? 1930-talet?…lyssnade man mer då? Kommunicerade man annorlunda förr?
Men jag tycker mejl är bra! Jag gillar sms! jag gillar inte telefonräkningen efter alla sms, men jag gillar verkligen sms 🙂 förutom ibland… ibland gillar jag verkligen inte sms….det kan bli så galet, så fel, error i kommunikationen! för plötsligt ser jag att ena sms’et slutade med ett utropstecken och en glad gubbe 🙂 medan det andra sms’et var utan utropstecken och ingen gubbe! Då blir jag förvirrad… för ibland är utropstecken bra, ibland mindre bra och ibland så tänker inte den som skickat sms’et ens på att han eller hon har skrivit eller utelämnat den glada gubben…men jag tolkar från min sida mobilen och det kan bli så fel.
Plinget från mobilen som signalerar sms är verkligen känsloladdat! Vad ska det stå den här gången???
Man kan sms’a ”jag älskar dig” det betyder inte mindre för att det kommer på sms.. men nackdelen med sms och telefon är att du ju inte ser ögonen på den som mottar budskapet som kommer från ditt hjärta…det förblir ett pling som signalerar sms…och det kan stå precis vad som helst!

Lämna en kommentar