Homepage > Blogg > Magiska redskap…

Magiska redskap…

Man kan läsa att magiker ofta utövar magi med hjälp av olika redskap; fetischer, trollspön och trollformler. En yogi utövar magi med hjälp av mattan, blocken, remmarna och den egna kroppen – och då kan vad som helst hända!
I torsdagskväll fick vi dessutom lite extra krafter när Matte kom med trolldryck 🙂 direkt från äppelträden en helt magisk must som passar en yogi och vilken människa som helst då den var helt enligt naturens alla lagar, utan något socker eller några som helst tillsatser! TACK!
Efter den uppladdningen började kvällens föreställning på mattorna – och vilken show det blev.
Åter igen en kväll med visioner, drömmar, illusioner! och med hjälp av pranayama så skapades magi i rummet.
Som vilka trollkarlar som helst använde vi små knep för att saker och ting ska se ut som något som de faktiskt egentligen inte är…Illusioner! Med hjälp av blocken förlängde vi armarna och simsalabim kunde vi skapa en illusion av att ha hur raka och långa ryggar som helst! Magiskt vackert!
Vi trollade fram en rem i framåtfällningarna och kropparna fylldes med ett himmelskt lugn….
Jag läste att magi är konsten att påverka förlopp och skeenden med viljans hjälp. Kan vi ta det med oss i yogan? Naturligtvis!
Vi vet redan att magi även handlar om visioner. Att yogan handlar om att vara ”här och nu”. Att fokusera på det som sker i stunden, att skapa en vision om hur den asana man går in i ska se ut. Att med tankens kraft kan fullfölja varje rörelse du gör med hjälp av varje andetag du tar….visst kan du påverka, inte bara yogan utan hela ditt liv och din tillvaro med rätt tankar och rätt visioner, vara din egen vägvisare och trollkarl!
I wikipedia kan man läsa att ”magi handlar enligt moderna magiker om att med tankens kraft uppnå vissa mål”

Lämna en kommentar