Homepage > Blogg > Förändring!

Förändring!

Det är inte mycket som vi verkligen kan vara säkra på här i livet, vi har aldrig några garantier på någonting. Men är det något som vi faktiskt kan vara helt säkra på så är det att allting är föränderligt!
Stort som smått så pågår det ständigt någon förändring inuti oss eller runt omkring oss.
Blir vi stressade, arga, ledsna, glada så förändras andetagen… de kan bli små, korta, snabba, finnas i magen eller bröstkorgen…
Blir vi förälskade förändras hjärtslagen…kroppen förändras, man blir varm & pirrig….
Här om morgonen gick jag upp 05.15. Det var kolsvart ute & när jag såg ut genom vardagsrumsfönstret såg jag ingenting.
När jag kom hem på eftermiddagen så gick jag in i mitt vardagsrum som badade i solljus & utanför fönstret såg jag hur ett underbart höstträd fyllde hela fönsterrutan med ett fantastiskt sken från lövverket som skiftade i det guldigaste gula till det eldiga orangea & härligt varma röda!
Vilken förändring, jag lämnade ett mörkt svart rum och kom hem till ett eldhav i höstens tecken!
Vi går sannerligen mot en förändring just nu allihop. Dagarna blir kortare, kvällarna längre och mörkare.
Sakta blir det kallare, hösten kommer oundvikligen bli till vinter förr eller senare. Personligen föredrar jag senare då det talas om den kallaste vintern på 1000 år! Klimatförändringar?!
Förändringar…ständigt pågående, stora som små. Frågan är: Hur möter vi dem? Hur tar vi emot dem, förändringarna?
I måndags yogade vi i förändringens tecken. Från ruggigt kalla, lite stela där vi satt på mattan från början, förändrades kropparna allt eftersom. Andetagen förändrades,blev djupare, längre, övergick till ujjayi. Med ens började kroppen förändras och en värme spred sig inifrån och ut & sakta men säkert blev både in och utandning lika långa. Genom varje asana vi landade i, förändrades kroppen & sinnesstämningen & 90 min senare låg vi i savasana och kunde uppleva våra kroppar på nytt – förändrade!

Lämna en kommentar